Keersop Projectontwikkeling BV - Historie

Geschiedenis Keersop Projectontwikkeling

Keersop Projectontwikkeling is ontstaan vanuit een echt Brabants familiebedrijf: Bouwbedrijf Baken uit Dommelen. In 1929 startte Jan Baken zijn timmerbedrijf. Hij bouwde in Dommelen een nieuwe machinale timmerwerkplaats. Met hard werken zag hij zijn timmerbedrijf langzaam uitgroeien tot een klein, plaatselijk aannemersbedrijf. Halverwege de jaren zestig kwam zoon Piet Baken in de zaak en nam in 1968 het bedrijf over van zijn vader. Bouwbedrijf Baken werd in de jaren die volgden een gerenommeerd, regionaal bouwbedrijf met veel oog voor kwaliteit en vakmanschap.

Eind jaren 60 begon Piet Baken met het ontwikkelen van woningen in Dommelen en Valkenswaard. De grond werd gekocht van de gemeente Valkenswaard en voor eigen rekening en risico werden woningen ontwikkeld én gebouwd; van de zogenaamde woningwetwoningen tot grote, luxe villa’s. In de beginjaren werden de woningen nog zelf getekend en verkocht.

Na het overlijden van Piet Baken besloot de familie het bouwbedrijf voort te zetten en de bouw- en ontwikkelingsactiviteiten te splitsen. Zo werd in 1996 Keersop Projectontwikkeling opgericht. De naam verwijst naar het bekende riviertje dat door Dommelen stroomt: een toepasselijke naam dus voor een van oorsprong Dommels bedrijf.
De projectontwikkelingswerkzaamheden worden sindsdien bij Keersop Projectontwikkeling ondergebracht. In 2004 verkocht de familie Baken het Bouwbedrijf en zijn ze nu alleen nog verbonden met Keersop Projectontwikkeling.

Benieuwd wie Keersop Projectontwikkeling nu leidt? 

Scroll naar boven